MEDEDELING  Bestellingen geplaatst tussen 26/05 - 31/05 worden verzonden op 01/06 | Gebruik code 'be-right-back' voor   20% KORTING op Reflecterende & Gepolariseerde zonnebrillen.

* Gratis verzending voor bestellingen boven €50

* 30 dagen retourgarantie

Tech Talk
Posted in

Van welke materialen is een zonnebril gemaakt?

Het vinden van het juiste type zonnebril met de kwaliteiten die voor je het belangrijkst zijn, hangt af van je activiteiten, budget en van welke materialen je favoriete merk gebruikmaakt.

Alle zonnebrillen hebben in principe dezelfde functionaliteit als het gaat om de bescherming van je ogen. Het filtert in wezen UVA- en UVB-stralen en het verschil zit hem in het comfort net als technologieën om de dagelijkse bruikbaarheid te verhogen. Dit kan door de toevoeging van verschillende kleuren, tinten en coatings. Maar hoe zit het met de daadwerkelijke frames die de lenzen vasthouden? Uit welke materialen kan ik kiezen en nog belangrijker, wat is het verschil tussen beiden? We leggen het uit.

Welke soorten materialen zijn er?

Er zijn in feite twee soorten materialen die opvallen als het gaat om frames, namelijk metaal en kunststoffen.

Metalen frames

 • Roestvrij staal
  Roestvrijstalen frames zijn licht van gewicht, sterk, duurzaam, flexibel en corrosiebestendig. Ze kunnen ook geleverd worden in matte of gepolijste afwerkingen.
 • Memory Metaal
  Dit is een legering van 50% titanium, en 50% nikkel. Dit type frames zijn bijzonder flexibel en keren terug naar hun oorspronkelijke staat, waardoor deze frames geweldig zijn voor kinderen en iedereen die hun frames in actieve sporten gebruikt. Je zou kunnen zeggen dat dit type frames tegen een stootje kunnen.
 • Titanium
  Dit is een premium materiaal die uitblinkt door zijn sterkte, duurzaamheid maar vooral ook zijn gewicht. Het is zo licht dat dit type materiaal bijvoorbeeld ook in de racerij wordt gebruikt. Titanium is corrosiebestendig en hypoallergeen, waardoor het een perfect type materiaal is voor zonnebrilmonturen.
 • Beta Titanium
  Dit is een legering wat grotendeels gemaakt is van titanium, maar vermengd is met kleine hoeveelheden aluminium en vanadium. Deze aanvullende metalen maken het titanium flexibeler voor een gemakkelijke montage van de lenzen en de mogelijkheid tot aanpassen van de pootjes voor een betere pasvorm.
 • Beryllium
  Dit is een goedkoper alternatief voor titanium en weerstaat corrosie en aanslag. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die een hogere zuurgraad van de huid heeft, of voor mensen die veel tijd op/of rondom zout water doorbrengt. Daarnaast is het materiaal flexibel, sterk maar nog steeds licht van gewicht.
 • Monel
  Dit is een zeer populair en goedkoop materiaal gemaakt van een legering van nikkel en koper. Het is goedkoop om te produceren, maar de kwaliteit hangt sterk af van de gebruikte materialen. Het kan zijn dat de kleuren na verloop van tijd veranderen. Bovendien kun je na lang dragen huidreacties veroorzaken. Niet echt een goede keuze dus.
 • Aluminium
  Als laatste behandelen we het populaire materiaal aluminium. Iedereen kent het wel. Het biedt het beste van beide werelden wat betreft kracht, gewicht en uithoudingsvermogen. Frames van aluminium zijn lichtgewicht en zeer corrosiebestendig.

Kunststof frames

 • Polycarbonaat
  Het is een relatief goedkoop type plastic en ook één van de populairste kunststoffen die worden gebruikt in zonnebrilmonturen. Hoewel het in het begin een goede keuze lijkt door zijn prijs en in eerste instantie sterkte, wordt dit materiaal na verloop van tijd broos en zal het 9 van de 10 keer falen voordat de zomer voorbij is.
 • Zyl / Acetaat
  Dit is een goedkoop en lichtgewicht materiaal en is verkrijgbaar in vele kleuren. Het is één van de meest gebruikte materiaal als het gaat om dure designer frames. Het is een hoogwaardige kunststof afkomstig uit hernieuwbare bronnen van houtpulp en natuurlijke katoenvezels. Frames van acetaat zijn gevormd uit een blok materiaal en vervolgens verwarmt en bewerkt om de vorm van een zonnebril aan te nemen.
 • Nylon.
  Nylon is sterk, lichtgewicht en flexibel, maar kan met de jaren bros worden. In de loop van de tijd kwamen er verschillende mengsels op de plaats van nylon, zoals polyamiden, copolyamiden en gliamiden – die duurzamer zijn.
 • Propionate (Nylon)
  Dit is een op nylon gebaseerd plastic dat sterk, flexibel, lichtgewicht en hypoallergeen is. Propionaat wordt vaak gebruikt in sportframes vanwege de duurzaamheid en het flexibele karakter.
 • TR90 (Nylon) (Memory Frame Technology)
  Geproduceerd door Zwitserse technologie als een thermoplastisch materiaal dat ongelooflijk duurzaam, flexibel en lichtgewicht is. TR90 is onze go to materiaal omdat deze uiterst licht van gewicht is en nauwelijks een gevoel van aanwezigheid geeft tijdens het dragen. De meeste, zo niet al onze zonnebrillen bevatten TR90-materialen die we gebruiken onder de benaming Memory Frame Technology
TOP

Winkelmandje 0

RECENTLY VIEWED 3

De waardering van www.mariener.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 475 reviews.