* Gratis verzending voor bestellingen boven €50

* 30 dagen retourgarantie

Blog
Posted in

Welke zonnebril past bij mijn gezicht?

We hebben verschillende type zonnebrillen. Voor ieder wat wils! Maar welke bril past nu het beste bij jouw gezichtsvorm?

Alles valt en staat met persoonlijke voorkeur, maar er zijn ook wat “regels”. Hieronder geven we aan welk type montuur bij welke gezichtsvorm past. Wil je weten hoe je jouw gezichtsvorm kunt herkennen? Ga voor de spiegel staan en doe (zonodig) je haar opzij. Teken de contouren van je gezicht op de spiegel met bijvoorbeeld een whiteboard marker, een labello of iets anders dat gemakkelijk te verwijderen is. Welke vorm zie je?

De verschillende vormen

 • Vierkant gezicht: 
  uitgesproken jukbeenderen, een breed voorhoofd en/of een hoekige kaak? Dan kun je het beste kiezen voor ronde en ovale vormen, die de harde trekken wat verzachten. Je kunt beter niet kiezen voor vierkante hoekige monturen.
 • Rond gezicht:
  Je kunt het beste kiezen voor een montuur dat even breed of iets breder is dan het breedste deel van je gezicht. Ga voor een wat smalle vorm van de lenzen, zodat de contrasterende hoekige vorm je gezicht langer en slanker zal doen lijken. Je kunt beter niet kiezen voor een rond montuur.
 • Langwerpig gezicht:
  Je hebt een smal gezicht, dat in de lengte overal ongeveer even breed is. Dan staat een vierkante of ronde bril het mooiste. Deze vormen zorgen ervoor dat je gezicht minder lang lijkt. Een langwerpig gezicht kan goed een iets groter montuur hebben, omdat dit vaak in balans is met de rest van het gezicht.
 • Diamantvormig gezicht:
  Bij je brede jukbeenderen en je smalle voorhoofd en kin staat een montuur met ovalen glazen of afgeronde hoeken het mooist.
 • Ovaal gezicht:
  Een ovaal gezicht is meestal symmetrisch en bij dit gezicht staan vrijwel alle vormen brilmonturen goed.
 • Hartvormig:
  Jouw gezicht is breed van boven en smal toelopend naar de kin. Het beste kun je kiezen voor een pilotenbril of gedeeltelijk randloze bril.

Hieronder worden onze verschillende Mariener-modellen weergegeven met informatie over bij welk gezichtstype het model zou kunnen passen.

Melange:
Zo hebben we de Mariener Melange: een klassieke zonnebril geschikt voor mannen en vrouwen en kinderen vanaf 12 jaar.  De Melange is onze pride and joy. Hier is het merk mee begonnen en gedurende de jaren is het model bijgeschaafd tot de huidige variant.  De techniek en het materiaal zijn verder ontwikkeld, maar we zijn trouw gebleven aan ons eerste en meest succesvolle model. De Melange is net als al onze brillen een lichtgewicht: een bril met 2 lenzen weegt slechts 18 gram.

De Melange is in principe een “fits all” model (Langwerpig gezicht, vierkant gezicht, ovaal gezicht, hartvormig gezicht, diamantvormig gezicht). We merken dat de bril bijna bij iedereen goed staat mits de vorm van het hoofd niet te groot wordt. Let hierbij op de afmetingen van dit model. Welke te vinden is op de productpagina.

Bij dit model is het ook mogelijk om je eigen bril samen te stellen.
Onze tip: kijk ook eens naar onze unieke mat reflecterende lenzen die alleen verkrijgbaar zijn voor de Mariener Melange.

Makan: Voor de mensen met een rond, langwerpig, hartvormig of ovaal gezicht, hebben we de Mariener Makan. De Makan is een stoerdere en sportievere bril dan de Melange. Veelal gedragen door mensen die een bril willen die afsluit rond om het hoofd. De bril is een stukje groter dan de Melange.

Mana: De Mariener Mana is onze variant van de bekende oversized zonnebril. Ook deze Mariener Mana is, net als al onze zonnebrillen, voorzien van onze Memory Frame Technologie en daardoor flexibel. Ondanks het grotere model blijft onze bril lichtgewicht. Van de Mana houd je, of niet. Mensen die gewend zijn aan een grote zonnebril of een “classy” bril zoeken, zijn bij de Mana aan het juiste adres. De Mana is geschikt voor mensen met een vierkant gezicht, langwerpig, ovaal of hartvormig gezicht.

Motion: De Motion kan vergeleken worden met een Aviator-model en heeft een dubbele neusbrug. De lenzen van de Motion zijn wat hoger en groter. Deze bril wordt wat minder vaak gewaardeerd door mensen met een smal of wat kleiner hoofd. Zij ervaren de bril vaak als erg groot. Geschikt voor mensen met een langwerpig gezicht, ovaal of hartvormig gezicht.

Kinderbrillen: onze Mariener Melange is de grote versie van deze kinderbril. We hebben ons succesvolle frame omgezet naar een kleiner model voor kinderen. Onze kinderbrillen worden gedragen door kinderen tussen de 5 en 12 jaar, afhankelijk van de grootte van het kind. Ook deze brillen zijn flexibel en kunnen daardoor tegen een stootje door onze Memory Frame Technology. Onze kinderlenzen hebben, net als de lenzen bij de modellen voor volwassenen, UV400 filter en een vuil en waterafstotende coating, waardoor ze makkelijk schoon te maken zijn.

Sleutelfactoren die bepalend zijn voor de optimale pasvorm van uw bril:

 • De breedte van het frame moet altijd overeenkomen met de breedte van je gezicht. Steekt de bril uit en is het breder dan je gezicht, dan is de bril te groot. Er zijn enkele uitzonderingen op deze regel voor te grote Aviator-brillen en oversized frames. Als je de zijkanten van je hoofd kunt zien, is het frame te smal.
 • Het is prima om je wenkbrauwen boven het frame te zien. Een te groot frame bedekt te veel van je gezicht en ziet er waarschijnlijk raar uit. In de ideale situatie is ongeveer de helft van je wenkbrauwen zichtbaar wanneer het frame goed op je neus staat. Nog belangrijker is dat je ogen zich in het midden van de lens bevinden.
 • De poten van de bril moeten goed rond je hoofd passen en zo goed mogelijk aansluiten op je oren. Bij sommige frames kunt je de pootjes voorzichtig in de juiste vorm buigen. Bij de frames met onze Memory Frame-technologie wordt afgeraden om ze te buigen, omdat ze meteen terug in de originele vorm zullen  schieten. Ze heten tenslotte Memory-frames :).
TOP

Winkelmandje 0

RECENTLY VIEWED 0

De waardering van www.mariener.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 477 reviews.