* Gratis verzending voor bestellingen boven €50

* 30 dagen retourgarantie

Tech Talk
Posted in

Wat zijn de voordelen van een gepolariseerde zonnebril?

Een polarisatiefilter is iets anders dan een UV–filter. Gepolariseerde glazen nemen de horizontale schitteringen van zonlicht, zoals bijvoorbeeld zonlicht wat op het water schijnt, zonlicht op de piste of op een gladde ondergrond zoals glas, weg. Door het wegnemen van deze schitteringen, wordt het zicht door de bril rustiger.

Wanneer is een gepolariseerde zonnebril nuttig?

Bent u vaak buiten op plekken waar het zonlicht weerkaatst wordt, dan is een gepolariseerde lens zeker aan te raden. Bijvoorbeeld als u veel in de auto zit, waarbij zonlicht op nat wegdek schijnt. Of wilt u de zonnebril meenemen op wintersport en voorkomen dat de reflectie van zonlicht op de sneeuw u verblindt. Of bent u fanatiek visser of vaart u graag en heeft u last van de reflectie van de zon op het water, dan zijn gepolariseerde lenzen een uitkomst.

De voordelen van gepolariseerde lenzen:

  • Minder schittering, minder kans op verblinding door de zon
  • 100% UVA en UVB bescherming voor de ogen
  • Duidelijkere kleurwaarneming
  • Duidelijker beeld en meer contrast
  • Rust aan de ogen

Hoe kan het dat mijn beeldscherm donkerder wordt met een gepolariseerde zonnebril op?

Sommige producten hebben een polariserende functie, zoals het beeldscherm van uw smartphone, laptop of navigatiescherm. Wanneer u deze schermen met een gepolariseerde zonnebril bekijkt, heeft u een “dubbele” polarisatie-functie, waardoor het beeld donkerder zou kunnen worden. Nieuwere smartphones hebben hier geen last van, omdat deze op een andere manier licht verspreiden waardoor je alsnog het beeldscherm scherp en helder kan bekijken.

TOP

Winkelmandje 0

RECENTLY VIEWED 0

De waardering van www.mariener.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 477 reviews.