* Gratis verzending voor bestellingen boven €50

* 30 dagen retourgarantie

Tech Talk
Posted in

Hoe maak ik mijn zonnebril schoon?

De lenzen van de Mariener zonnebrillen kunnen gereinigd worden met het gratis bijgeleverde microvezelzakje. Met het microvezeldoekje kunnen stofdeeltjes en vlekken veilig van de lenzen gepoetst worden, zonder de coating te beschadigen. Onze brillen zijn voorzien van een hydrofobe coating die water, vette vingers en stof makkelijk doen verwijderen.

De voordelen van een microvezeldoekje

Het voordeel van microvezel doeken is dat ze met weinig kracht (lage wrijfdruk) goed reinigen en streeploos schoonmaken. Microvezels hebben ruimtes tussen de vezels. In deze ruimtes kan vocht en vuil zich verzamelen. Hierdoor hebben microvezeldoekjes en zeer groot vocht en vuil absorberend vermogen hebben. Meer dan bijvoorbeeld katoenendoekjes. En er zijn geen schoonmaakmiddelen nodig. Het microvezel zakje kan herhaaldelijk gebruikt worden. Eventueel kunnen de stofdeeltjes eerst verwijderd worden door de bril onder lauw warm stromend water af te spoelen.

Het wassen met zeep wordt afgeraden, omdat de chemische stoffen in de zeep kunnen reageren op de coating van de lenzen. Een non-chemische zeep, zoals groene zeep, zou wel gebruikt kunnen worden om een extreem vieze bril te reinigen.

Als het microvezel zakje vies is geworden, kan het zakje op 30 graden gewassen worden. Er wordt geadviseerd om geen wasverzachter te gebruiken. De wasverzachter kan zorgen voor een waas over de lenzen als het microvezel zakje gebruikt wordt om de lenzen van de zonnebril schoon te maken.

Wij raden af om de lenzen schoon te maken met

  • Kledingstukken: Vuil kan zich in de stof gaan nestellen, waardoor deze microkrasjes kunnen veroorzaken. Gebruik dus nooit een t-shirt of een uiteinde van een mouw om je lenzen schoon te maken.
  • Vochtige reinigingsdoekjes, keukenrol, wc papier of papierenzakdoekjes: deze doekjes bevatten houtvezels die krassen op de lenzen kunnen veroorzaken.
  • Lenscleaner, glassex of andere schoonmaakmiddelen: de bestandmiddelen van deze middelen kunnen de coating van de lenzen blijvend beschadigen.
  • Chemische zepen, zoals de meeste soorten afwasmiddel en handzeep.

Hier nog een paar tips op een rijtje om zo lang mogelijk van jouw zonnebrillen te genieten

  • Schroeven kunnen na verloop van tijd losraken, draai de schroeven niet te vast aan, omdat hierdoor het materiaal van de poten kan barsten. Draai de schroeven vast en draai een kwart tot een halve slag los just in case.
  • Zonnebrand en andere lotions kunnen de verf en coating op het frame beschadigen, zorg er altijd voor dat je deze volledig hebt uitgesmeerd en verwijdert van je handen voordat je een zonnebril op zet.
  • Vermijd onderdompeling van frames onder zout water, omdat bepaalde frames en coatings na verloop van tijd zullen corroderen. Als je in de zee bent geweest of als zout water een lens heeft geraakt, adviseren wij om dit zo snel mogelijk te reinigen.      
  • Laat een zonnebril nooit zomaar rusten op de lenzen. Hierdoor kunnen er krassen ontstaan. Wil je een lange levensduur garanderen dan raden wij je aan een bril altijd in een microvezel zakje op te bergen.
TOP

Winkelmandje 0

RECENTLY VIEWED 0

Login

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

De waardering van www.mariener.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 394 reviews.