* Gratis verzending voor bestellingen boven €50

* 30 dagen retourgarantie

Tech Talk
Posted in

5 misvattingen over zonnebrillen.

Met het lekkere weer in aantocht leek het ons het geschikte moment om een paar misvattingen recht te zetten waar nogal eens over gesproken wordt. Waar moet je nu echt op letten als je een zonnebril uitkiest. Ondanks dat zonnebrillen al jaren bestaan en de techniek niet stilstaat, bestaan er nog een aantal hardnekkige misvattingen. Wij zetten ze op een rij.

Top 5 misvattingen over zonnebrillen

Goedkope zonnebrillen zijn veel slechter voor je ogen dan duurdere merk zonnebrillen.

Regelrechte onzin natuurlijk. Goedkope zonnebrillen beschermen net zo goed tegen UV-straling als hun duurdere tegenhangers. Natuurlijk is een Fiat geen Ferrari. Let daarom goed op welke technische eigenschappen een bepaald goedkoper merk dan ook heeft en zet deze recht tegenover een duurder merk. Zo kan je appels met appels vergelijken. Steeds meer merken, waaronder Mariener Eyewear, ontwikkelen haar producten zodanig efficiënt dat techniek steeds toegankelijker wordt in de lagere prijsklassen.

Let bij het kopen van een zonnebril goed op of deze donker genoeg is, want deze bieden meer bescherming tegen de zon.

Niets is minder waar natuurlijk. Donkere lenzen bieden dezelfde UV-bescherming als hun lichtere tegenhangers. Tuurlijk zijn donkere glazen comfortabeler wanneer de zon extra laag staat, simpelweg omdat een groter deel van het licht wordt tegen gehouden. In ons artikel over goedkope zonnebrillen geven wij aan dan zonnebrillen aan sterke eisen moeten voldoen voordat deze in Nederland verkocht mogen worden, UV-bescherming staat daarom los van hoe donker lenzen zijn. Alle zonnebrillen, hoe licht of donker deze zijn, geven een volledige bescherming tegen schadelijke UV-straling!

Ik heb geen last van de zon, dus mijn ogen kunnen best tegen een beetje zonlicht.

Fout! Je ogen hebben het hele jaar door bescherming nodig. Zelfs op een bewolkte, regenachtige dag produceert de zon genoeg UV-straling die negatief effect heeft op jouw ogen. Wist je trouwens dat naast je huid ook je ogen kunnen verbranden? Net als bij het verbranden van de huid, herstelt het hoornvlies vanzelf, maar op lange termijn kan dit schade opleveren, zo kan het op latere leeftijd tot staar leiden.

Kinderen hebben genoeg aan een petje.

Zeker kinderen moeten goed beschermt worden tegen de zon. Ouders geven hun kinderen wel een T-shirt om niet te verbranden, of kniebeschermers en een helm wanneer zij gaan skateboarden, waarom dan ook geen kinderzonnebril? UV-schade voor de ogen vindt het meeste plaats voor zijn of haar 18e verjaardag. Daarom is het verstandig om altijd een zonnebril bij de hand te hebben. Bijkomend voordeel zijn de onbreekbare lenzen van polycarbonaat. Dit helpt dus wanneer zij weer eens ruw spelen of als er tijdens het fietsen een paar stenen omhoog schiet.

Gepolariseerde zonnebrillen zijn veel beter voor je ogen dan gewone zonnebrillen.

Natuurlijk verhogen gepolariseerde brillen het comfort en helderheid van jouw zicht, want hinderlijke schitteringen worden weggefilterd en toenemend contrast wordt geblokkeerd. Hoewel gepolariseerde lenzen daar beslist voor worden aanbevolen, bieden zij in principe dezelfde hoeveelheid UV-bescherming als hun niet gepolariseerde tegenhangers.

There you have it, de 5 vaak voorkomende misvattingen over zonnebrillen op een rijtje gezet. Interesse in nog meer feitjes over zonnebrillen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf continu op de hoogte.

TOP

Winkelmandje 0

RECENTLY VIEWED 0

De waardering van www.mariener.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 478 reviews.