* Gratis verzending voor bestellingen boven €50

* 30 dagen retourgarantie

Blog
Posted in

Is een goedkope zonnebril net zo goed?

Om met de deur in huis te vallen. Ja goedkope brillen zijn net zo veilig als duurdere zonnebrillen. Alle brillen in Nederland en Europa moeten aan strikte regels voldoen, voordat ze verkocht mogen worden. Dat betekent niet dat er geen verschil is tussen de verschillende merken en type zonnebrillen.

Waarop moet ik letten bij het kopen van een zonnebril?

Het Oogfonds geeft op hun website de eisen waaraan een zonnebril moet voldoen om een veilige bescherming te bieden tegen de schadelijke UV-straling in zonlicht. Blootstelling aan overmatige UV-straling verhoogt het risico op allerlei aandoeningen van het oog en een blijvende achteruitgang van het zicht. Net als met veel aandoeningen geldt, dat het affect pas optreedt na een opeenstapeling van schade over een lange periode. Heb je geen last van de zon? Toch raadt het oogfonds een zonnebril aan wanneer je langdurig buiten bent.

Tips voor een goede zonnebril:

 1. De zonnebril geeft 100% Uv-bescherming. Deze aanduiding staat meestal op een sticker of in de beschrijving van de bril als 100% UV of UV400.
  Al onze producten bieden 100% bescherming tegen schadelijke UV-straling en zijn voorzien van een UV400 bescherming. Onze zonnebrillen en goggles kunnen dus je dus vol vertrouwen dragen op de felste en warmste dagen zonder nadelige gevolgen voor je ogen!
 2. De glazen en het montuur moeten goed passen. Zorg dat het montuur groot genoeg is, zodat UV-licht je ogen via de boven-, onder- of zijkant niet kan bereiken.
  Dankzij ons brede assortiment is het altijd mogelijk om een goed passende zonnebril te vinden. ook voor kinderen vanaf 5 jaar. Kijk op ons productoverzicht voor alle monturen.
 3. Iedere zonnebril heeft een CE-markering met een cijfer van 0 tot 4. Dit getal geeft de kleurintensiteit van de glazen weer ofwel de bescherming tegen verblinding. Absorptie van minimaal 75% wordt aangeraden. Daarom kunt u in de zomer het beste kiezen voor een zonnebril met markering CE 3.
  Nagenoeg al onze zonnebrillen, ski- en crossbrillen vallen binnen categorie 3. Dat betekent dat tussen 8 tot 17% van het licht wordt doorgelaten. Dat maakt onze zonnebrillen zo functioneel mogelijk zonder dat deze te licht of te donker zijn voor dagelijks gebruik.
 4. De glazen moeten optisch zuiver zijn, oftewel vrij van vertekeningen.
  Al onze lenzen worden machinaal vervaardigd in gekalibreerde machines en worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole, waardoor onze kwaliteit gewaarborgd wordt. Dit betekent in de praktijk dat onze lenzen het beeld niet zullen vertekenen. Onze lenzen voldoen aan de regelgeving en zijn prettig om doorheen te kijken.
 5. Het is geen noodzaak, maar afhankelijk van het gebruik kan het kan goed zijn om te kiezen voor gepolariseerde lenzen, zodat hinderlijke schitteringen geneutraliseerd worden.
  De één zweert bij gepolariseerde zonnebrillen, de ander ziet de noodzaak hier niet van in. Om meer te weten te komen over wat polarisatie doet kan je ons artikel over gepolarseerde zonnebrillen lezen. Bij enkele van onze monturen kan gekozen worden voor gepolariseerde lenzen. We hebben gepolariseerde lenzen in de kleuren, zwart, bruin en groen. Zie voor een volledig overzicht onze productpagina.
 6. De glazen moeten van onbreekbaar polycarbonaat zijn.
  Veelal duurdere brillen maken gebruik van echt glas. Dit is duurder en maakt de zonnebril een stuk zwaarder, maar daar tegenover staat wel een betere bescherming tegen krassen. In lenzen van echt glas is het mogelijk om de zonnebril op sterkte te laten slijpen. Onze lenzen zijn van een nagenoeg onverwoestbare polycarbonaat gemaakt. De lenzen zijn sterker dan de veiligheidseisen waaraan deze minimaal moeten voldoen. De antikras behandeling is bijzonder stevig en als kers op de taart worden al onze lenzen ook nog voorzien van een duurzame hydrofobe coating tegen vuil en vette vingers. Even een doekje over de lenzen en ze zijn weer als nieuw! Lees hier hoe je het beste een zonnebril kan schoonmaken.

Hoe maakt Mariener het verschil in het gigantische aanbod van zonnebrillen?

Zoals we hierboven uitleggen voldoen al onze zonnebrillen aan de aandachtspunten voor goede en veilige zonnebrillen. Wat is dan het verschil met duurdere merken? Dat zou kunnen liggen aan extra marketing, extra investering in details en meer logistieke schakels. Wij van Mariener kiezen voor efficiëntie, of zoals wij deze omschrijven “high performance for entry level affordability”.

 

TOP

Winkelmandje 0

RECENTLY VIEWED 0

Login

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

De waardering van www.mariener.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 414 reviews.